Weekly
140117

Fashion Week about Yunit

Fashion Week about Yunit

"Mode en maatschappelijke fenomenen zijn enorm met elkaar verweven. Zo heeft de gendervervaging in de mode gezorgd voor acceptatie van genderfluïditeit.

Transgender modellen zoals Andrej (inmiddels Andreja) Pejic, Lea T en de Nederlandse Valentijn de Hingh deden hun intrede in campagnes van bekende modehuizen. Doordat de media deze zogezegde rolmodellen breeduit heeft opgepikt, is men zich steeds meer bewust van de mens als hybride individu wat zich geen specifiek etiket meer laat opplakken. Laten we het beschouwen als een lang onopgemerkt onderdeel van de vrijheid van meningsuiting: iedereen mag dragen waar hij of zij zich goed bij voelt.

Het Nederlandse t-shirt merk Yunit speelt handig in op deze trend. Yunit is ontstaan vanuit de filosofie dat mensen meer overeenkomsten dan verschillen hebben. De pay-off van het T-shirtmerk luidt dan ook: T-shirts for people. De Yunit shirts zijn (y)unisex en hebben een unieke pasvorm door de gedraaide zijnaden en diagonale stofrichting. Bovendien zorgt het ontbreken van de schoudernaden voor een easy fit".... het volledige artikel lees je op Fashionweek.nl